Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Június 18. 09:08, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb drogbandát számolt fel a rendőrség

Újabb drogbandát számolt fel a rendőrség

Befejezte a helyi kábítószer-kereskedelmet irányító hálózat vezetőivel, és a bűnbanda több tagjával szemben folytatott ügy vizsgálatát a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinációjában 2020. június 30-án 5 órakor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közösen, összehangolt akció keretében csaptak le egy győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezető tagjaira, és az alájuk sorolt dílerekre – közölte a rendőrség.

A csoport tagjai nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt - mivel néhány éve közülük többeket gazdasági bűncselekmények miatt eljárás alá vontak - azonban így is közel másfél éves nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe kerültek a kábítószer-kereskedelmet irányítók és a bűnbanda tagjai.

A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves V. Csaba, 34 éves V. Lajos, a 30 éves V. Roland, a 24 éves V. Róbert Lucián, a 46 éves V. Róbert és a 74 éves M. Erzsébet győri lakosokat, valamint P. Márk 30 éves nagyszentjánosi, Sz. József 40 éves szombathelyi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság - az akcióval egyidőben – a fenti bűnözői csoporthoz tartozó drogfogyasztókat fogott el, akikkel szemben kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást.

Az akció során több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefon-készüléket, valamint SIM kártyát, illetve több száz grammnyi kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók. A kutatás alkalmával a KR NNI nyomozói egy 77 tőből álló kábítószer-ültetvényre, illetve a termesztéshez szükséges eszközökre és berendezésekre bukkantak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az érintettekkel szemben indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket