Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Március 09. 07:15, hétfő | Külföld
Forrás: Lucie Szymanowska, az MTI tudósítója jelenti:

Több mint negyed tonna heroint foglaltak le Lengyelországban

Több mint negyed tonna heroint foglaltak le Lengyelországban

Több mint negyed tonna tiszta heroint foglaltak le Lengyelországban, a 4,7 milliárd forintnak megfelelő értékű szállítmány feltartóztatása után egy nemzetközi csempészbandát is elfogtak - közölték vasárnap Varsóban.

A Mateusz Morawiecki kormányfő és Mariusz Kaminski belügyminiszter részvételével megtartott sajtóértekezleten elhangzott: a múlt héten végrehajtott rendőrségi akcióban tengeri úton szállított, hivatalosan zsírkövet tartalmazó négy konténert ellenőriztek előzetes figyelmeztetés alapján. A Gdynia lengyel balti-tengeri kikötőbe érkezett szállítmányban a zsírkő közé rejtett 275 kilogramm heroint találtak meg. A Közel-Keletről származó kábítószert a nyugat-európai országokban forgalmazták volna.

A szállítmány feltartóztatása után az Europol közreműködésével egy összehangolt akcióban egy nemzetközi kábítószercsempész banda 13 tagját tartóztattak le Belgium, Hollandia, Lengyelország és Törökország területén - közölte a lengyel központi nyomozóiroda (CBSP) parancsnoka.

A csoport, amelynek tagja volt egy büntetlen előéletű lengyel vállalkozó is, korábban feltehetőleg több mint két tonna, Közel-Keletről származó heroint és több mint egy tonna latin-amerikai kokaint bocsátott forgalomba Európa-szerte. A Lengyelországot egyik szállítási csatornájaként használó banda működéséről további bizonyítóanyagot gyűjtenek.

A sajtóértekezleten elhangzott: a kábítószercsempészek után két évvel ezelőtt kezdtek el nyomozni az Europol segítségével, az után, hogy Bulgáriában a hatóságok egy 700 kilogrammos, Európába irányuló heroinszállítmányt foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.