Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Június 22. 11:55, szombat | Helyi
Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Somogyi siker Ropolypusztán a fakitermelő versenyen

Somogyi siker Ropolypusztán a fakitermelő versenyen

Június huszadikán került lebonyolításra a Dél-Dunántúli Régió STIHL Fakitermelő Csapatversenye a SEFAG ropolypusztai fahasználati tanpályáján.

A verseny célja a biztonságos munkavégzésre való figyelem felhívása. Ennek szellemében köszöntötte a Baranya, Tolna, Somogy és Zala megye állami erdőgazdaságainak és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak csapatait házigazdaként Barkóczi István vezérigazgató. Gémesi József a megnyitón szintén a munkabiztonságra hívta fel a figyelmet röviden összefoglalva a versenyek országos programját. Örömmel jelezte, hogy az országos döntőben az itt induló csapatoknak biztos helye van.

A verseny megkezdése előtt a versenycsapatok egy rövid előadást hallgattak meg a munkabiztonság legaktuálisabb kérdéseiről Kardos István előadásában.

A mintagyakorlatokat Kántor János a Magyar Fakitermelő Válogatott vezetője mutatta be, majd ő látta el a verseny főbírói feladatait is.

A rekkenő hőség ellenére fegyelmezetten mérték össze erejüket a csapatok döntés, szerelés, lánckímélő darabolás és kombinált (gallyazás, darabolás, hasítás) versenyszámokban. Csapatversenyben a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság VI. helyezést, míg egyéni kategóriában lánckímélő darabolás versenyszámban Vastag Roland tűzoltó főtörzsőrmester II. helyezést ért el.

Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél