Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rekordmennyiségű gumit adtak el tavaly Magyarországon

Rekordmennyiségű gumit adtak el tavaly Magyarországon

Több mint 3 millió gumiabroncsot értékesítettek tavaly Magyarországon, az elért eredmény rekordnak számít - mondta Hunyadi Szabolcs, a Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: minden gumiabroncs-kategóriában jelentős volt a növekedés. Példaként említette, hogy a motorkerékpár abroncsok eladása 5 százalékkal, a személygépkocsikra való gumik értékesítése pedig 9 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A nehézgépjárművek szegmensében az egy évvel korábbihoz képest a teherautó és autóbusz gumikból 21 százalékkal több, a földmunkagépekre való gumiabroncsokból 25 százalékkal több, a mezőgazdasági gépekre való gumiabroncsokból pedig 12 százalékkal több fogyott.

A gumiabroncsok évszak szerinti bontásánál kiemelte, hogy a négy évszakos abroncsok eladása jelentősen, 48 százalékkal nőtt, a szegmens részesedése pedig már lefedi a teljes magyarországi gumiabroncspiac 3,5 százalékát.

Hunyadi Szabolcs azonban arra is felhívta a figyelmet - pont az elmúlt időszakban tapasztalt havas, jeges útviszonyok miatt -, hogy a négy évszakos gumiabroncsok nem tudnak olyan fékutat biztosítani, mint a speciálisan a téli időjárásra fejlesztett téli abroncsok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket