Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Olaszrizling Október nagykóstoló tizennégy borvidék boraival

Olaszrizling Október nagykóstoló tizennégy borvidék boraival

Tizennégy borvidék olaszrizlingjeit és olaszrizling alapú házasításait felsorakoztatva mutatja be Magyarország legkedveltebb fehérborát a 6. Olaszrizling Október nagykóstoló szombaton a Hotel Corinthia Budapestben.

Noha már nem a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajta Magyarországon, mégis sokak számára a "legmagyarabb fehérbor" az olaszrizling - hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Mint emlékeztetnek, a szőlőfajta szinte minden magyarországi borvidéken megtalálható, ezért a szombati nagykóstoló igyekszik széles körképet nyújtani: 14 borvidék csaknem 70 pincészete hozza el olaszrizlingjeit, olaszrizling alapú házasításait és más izgalmas tételeit, a látogatók így összesen több mint 200 bort kóstolhatnak.

A széles kínálatban több évjárat, terroir, borstílus mutatkozik be; a látogatók a mindennapok boraként és kiváló fröccsalapként szolgáló, friss, reduktív tételektől a dűlőszelektált, hordós érlelésű csúcsborokig az ország legjobb termelőinek kínálatából válogathatnak. Az érdeklődők így összekóstolhatják egyazon borvidék több pincészetének tételeit, ezeken keresztül felfedezve a hasonlóságokat és különbségeket, de akár az egyes borvidékek olaszrizlingjeit is összevethetik - írják a szervezők.

A borokkal való ismerkedést a Borkollégium ingyenes előadásai is segítik: az előadóként felkért borászok kóstolással egybekötött 25 perces villámkurzusokon mutatják be az olaszrizling különböző arcait, a fajtában rejlő szépségeket és lehetőségeket.

A nagykóstolót szervező Winelovers a rendezvényt megelőzően nemzetközi borakadémikusok segítségével állította össze a tíz legjobb magyar olaszrizling listáját, melynek élén a Borbély Családi Pincészet 2016-os Nász a Bácson Badacsonyi Olaszrizling Limited Selection bora végzett. Az olaszrizling alapú házasítások legjobbja a badacsonyörsi Folly Arborétum 2016-os Cédrus cuvée-je lett, amely olaszrizling mellett szürkebarátot tartalmaz.

A rendezvény teljes kiállítói listája és további részletes információk a http://olaszrizlingoktober.hu honlapon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket