Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 04. 06:28, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Német kolbásztermékeket hívtak vissza

Német kolbásztermékeket hívtak vissza

Az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra figyelmeztet a honlapján, hogy a Németországba - például a müncheni sörfesztiválra - és hét másik érintett országba utazók ne fogyasszanak a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbásztermékekből.

A hivatal az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk alapján közölte: az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával.

A Robert Koch Intézet szerint 99,6 százalék a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

A gyártó cég neve Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, az érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG, minőségmegőrzési időtől függetlenül.

Az érintett országok: Németország, Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország és Franciaország. Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre.

Címkék: kolbász, német

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket