Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 01. 08:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Menczer: vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat

Menczer: vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat

A koronavírus elleni vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán. Menczer Tamás videójában kiemelte: a vakcinabeszerzésnél minden nap számít, "aki időt nyer, életet nyer". A vakcina ment életet és munkahelyet, és a vakcina vezet vissza a normális élethez.

Az elmúlt hónapok eseményeit összegezve elmondta: Brüsszelből nagyon kevés vakcina érkezik. A magyar kormány ezért tárgyalni kezdett Oroszországgal, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte az orosz vakcinát. Emiatt a baloldal és Brüsszel folyamatosan támadja a magyar kormányt.

Ezután Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy tárgyalni kezdett az orosz vakcináról - mondta a KKM államtitkára, aki szerint ezzel is jelezte a német kancellár, hogy "ez a vakcina fontos, és szükség van rá".

Kínával kapcsolatban ugyanez történt - jegyezte meg Menczer Tamás, kifejtve: a magyar kormány tárgyalni kezdett Kínával, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte a kínai vakcinát. Brüsszel és a baloldal ismét támadja a magyar kormányt.

Ezt követően Markus Söder bajor miniszterelnök is a kínai vakcina fontosságáról beszélt - tette hozzá.

Menczer Tamás azt mondta: az elmúlt hónapokban azt lehetett látni, hogy Magyarország a vakcinabeszerzésben megelőzte az uniós tagállamokat, "megelőztük Brüsszelt".

A szerbek viszont még a magyaroknál is gyorsabbak voltak, már több mint 300 ezer embert - köztük sok vajdasági magyart - beoltottak a kínai vakcinával, és senkinél nem tapasztaltak nem kívánt mellékhatást. "Aki időt nyer, életet nyer, és minden élet számít!" - jelentette ki a KKM államtitkára.

Címkék: beszerzés, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket