Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Február 20. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbították a rezsiutalványok felhasználási határidejét

Meghosszabbították a rezsiutalványok felhasználási határidejét

A kormány két hónappal, május 31-ig meghosszabbította a rezsiutalványok felhasználási határidejét - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel 20,5 milliárd forint értékben. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltották be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel.

A kormány 2019-ben biztosította a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé. A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható - olvasható a közleményben.

A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket