Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2017. November 17. 19:18, péntek | Külföld
Forrás: mti

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore \"Toto\" Riina, a Cosa Nostra nevű (A mi dolgunk) szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében.

Életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a börtönben.

Az egykori maffiavezér az elmúlt öt napot már kómában töltötte. Hiába műtötték meg kétszer is, életét már nem tudták megmenteni. Ügyvédei elmondása szerint Rinna súlyos szív- és veseproblémákkal küzdött, illetve Parkinson-kórban szenvedett. Védői Riina egyre romló egészségi állapotára tekintettel védencük szabadon engedését kérték, ezt azonban az észak-olaszországi Bologna büntetés-végrehajtási intézete elutasította.

Riinát 1993-ban fogták el és a vád szerint több mint 100 gyilkosság elkövetését és mintegy ugyanennyi elrendelését, köztük Giovanni Falcone szicíliai ügyész és Paolo Borsellino bíró 1992-es meggyilkoltatását írták a számlájára. A "főnökök főnökét" később 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben