Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 18. 08:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Megdőlt a napi hidegrekord hajnalban

Megdőlt a napi hidegrekord hajnalban

Megdőlt a napi hidegrekord vasárnap hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint miközben az elmúlt napokban egy újabb várható erőteljes melegedés "szolgáltatja a beszédtémát", az előzetes adatok alapján vasárnap új napi minimumhőmérsékleti rekord született.

Az egyik északi völgyben fekvő állomás ugyan egytized fokkal, de alulmúlta a 2017-ben ugyanott mért 5,5 Celsius-fokos rekordot. Így az új július 17-ei hidegrekord 5,4 fok, amit a Nógrád megyei Zabaron regisztráltak.

Kitértek arra is, hogy a július 17-ei rekord (az eddigi és az új is) jóval magasabb a környező napok legalacsonyabb értékeihez képest. Így bár hétfő reggel is előfordulhatnak 5-6 fokos minimumok a hidegre érzékeny helyeken, a napi hidegrekord - az 1989-ben Szokolyán mért 3,9 fok - "nem igazán forog veszélyben".

Az előrejelzés szerint a jövő héten melegszik az idő. Hajnalban egyre inkább 10-20 fok körüli minimumok várhatók, míg a maximumok többfelé 35 fok felett várhatók.

Címkék: hideg, hidegrekord, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél