Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Augusztus 05. 11:54, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat most a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki megállás és fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe, ezzel súlyos balesetet okozott.

A nő 2020. augusztus elsején kocsival közlekedett Ács területén a 8151 számú úton a Bartók Béla utca irányából az 1-es számú főút felé, 46-50 kilométeres sebességgel. Az autóban mellette egy utas is utazott – közölte az ügyészség közleményében.
Kifejtve, hogy egy kereszteződésbe érve a nő fékezés nélkül, z „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére hajtott be. Emiatt a vétkes sofőr nem biztosított elsőbbséget az 1-es számú főúton szabályosan, 73-77 kilométeres sebességgel közlekedő kocsinak.

Emiatt ütköztek, aminek következtében a vétlen autó lesodródott az úttestről. A baleset következtében a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló, illetve az utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Címkék: ács, baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket