Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Március 21. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Májusban kezdődhetnek meg a konkrét tárgyalások az IMF-el

Májusban kezdődhetnek meg a konkrét tárgyalások az IMF-el

Április közepe táján hivatalos egyeztetések lesznek a magyar kormány és az IMF között. Májusban pedig már akár konkrét hiteltárgyalások is lehetnek, legalábbis ezzel számol az IMF – tudta meg a hvg.hu.

A kormány némi hezitálást követően elkötelezettnek tűnik a megállapodás mellett. Fellegi Tamás főtárgyaló egyértelművé tette, hogy nincs B-terv, csak A, ami egyet jelent az IMF-megállapodással.

Az IMF-fel történő áprilisi tárgyalások kis „szépséghibája”, hogy a tervbe vett budapesti látogatás az úgynevezett Post-progam Monitoring – a 2008-as készenléti hitelkeret-megállapodás ellenőrzési mechanizmusa – keretében zajlik majd, a májusit pedig már a hiteltárgyalások első meneteként képzelik el ugyan, ám valóra válásához még több feltételnek teljesülnie kell. Ez a menetrend már Fellegi Tamás múlt heti washingtoni látogatása előtt körvonalazódott, tehát nem a magyar kormány „főtárgyalója” látogatásának eredménye.

Miközben a nyilvánosság számára továbbra is teljes a bizonytalanság az esetleges új IMF-hitelprogram körül, a Nemzetközi Valutaalap technikailag készen áll a tárgyalások megkezdésére. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a washingtoni székhelyű szervezet feltételes módon már tervbe is vette a májusi tárgyalásokat.Ez persze csak technikai készülődést jelent egyelőre. Ahhoz, hogy valójában konkrét tárgyalási céllal Budapestre utazzon az IMF illetékes küldöttsége, arra van szükség, hogy a kormány teljesítse azokat a feltételeket, melyeket az Európai Bizottság is támasztott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket