Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 02. 07:19, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kalandpark készül

Kalandpark készül

Foglalkoztató, szórakoztató kalandpark építése kezdődött meg a zalakarosi Aphrodite/Venus Hotel mintegy 100 millió forintos beruházásával a fürdővároshoz közeli Garaboncon.

Tájékoztatott a szálloda marketing- és értékesítési igazgatója.

Virágné Németh Eszter elmondta: a szállodától néhány kilométerre elhelyezkedő Garabonciás farm eddig csak a 68 szobás hotel „éléskamrájaként” működött, valamint a lovas szekérrel odaérkező vendégeknek kínált lovaglást és állatsimogatást. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a szálloda itt épülő, mintegy 100 millió forintos kalandparkjának megvalósításához 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A Garabonciás Történelmi Kalandpark a magyar honfoglalás, a török hódoltság kora és a magyar népmesevilág népszerűsítését, játékos formában történő felelevenítését tűzte ki célul. Már elkezdődött a végvári játékoknak helyet adó palánkvár alapozása, de épül majd a hét vezérnek szentelt jurtatábor és kiállítótér, lesz természetes anyagokat hasznosító kézműves ház, íjászpálya, lovaspálya, valamint állatbemutató és sajtkészítő látványüzem is.

Mint Virágné Németh Eszter elmondta, a beruházással azt is szeretnék elérni, hogy a Zalakarosra érkező turistáknak szóló kínálatot bővítsék, és az ide érkezők több időt töltsenek el a térségben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket