Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 11. 10:23, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac

Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac

Jelentősen élénkült a használtautó-piac, tavaly 12 százalékkal több autót adtak el, mint egy évvel korábban, miközben az átlagárak 3 százalékkal emelkedtek - közölte a Használtautó.hu autós portál hétfőn.

A használtautó-index, az elkelt használt személygépkocsik összértékének változását jelző mutatószám, a 2014. év végi 134,4 százalékról 156,8 százalékra emelkedett. Az index 100 százalék feletti állapota azt jelzi, hogy a használtautó-piac lendülete felette jár a bázisnak tekintett időszak teljesítményének.

A közlemény szerint 2014-ben részben a forintárfolyam gyengülése, illetve a használtautó-importra bevezetett vagyonszerzési illeték közvetett hatásainak eredményeként drágultak a használt autók átlagosan 8 százalékkal. Tavaly szintén infláció feletti, 2,6 százalékos átlagos árnövekedés volt jellemző, az utolsó negyedévben észlelt átlagár már meghaladta az 1,67 millió forintot.

Leginkább, több mint 17 százalékkal, a nagy autók drágultak 2013-hoz képest, a használt terepjárókért ugyanakkor továbbra is csaknem 2 százalékkal kevesebbet kellett fizetni, mint 2013 végén.

A portál rámutatott, hogy a Magyarországon értékesített használt személyautók háromnegyede a kis autók, az alsó-középkategóriás, illetve a felső-középkategóriás autók halmazába sorolható, utóbbiak szintén több mint 10 százalékkal drágultak.

A kis autók között a legnépszerűbb használt autó a Suzuki és az Opel, az alsó-középkategóriában főként az Opelt és a Volkswagent, a felső-középkategóriában pedig a Volkswagent és a BMW-t részesítik előnyben a vásárlók - írta a Használtautó.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket