Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 25. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén több város is csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához

Idén több város is csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához

Idén 33 fővárosi és vidéki helyszín csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához, amelyet pénteken tartanak országszerte.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a 6. Szabadulószobák Éjszakája központi rendezvénye a fővárosi Sweet Escape-ben lesz, ahol Édes a szabadulás! címmel családbarát játékokat rendeznek.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a játszani vágyók a www.szabaduloszobak.hu oldalon tudnak jelentkezni. Pénteken országszerte meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.

A tájékoztató idézi Pattantyús Ádámot, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezőjét, aki elmondta, hogy a szabadulós játékokat a pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek, akár osztálykirándulás alkalmával, de egy szimpla hétköznap esti baráti programnak is tökéletes lehet.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különféle látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni játékot - írták a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket