Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 02. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ideális volt az idei év

Ideális volt az idei év

Kiemelkedően jó évjárat lesz a 2011-es a villányi borászok szerint. A korai fajtákat már leszüretelték, október közepéig pedig a többi szőlővel is végeznek.

Ideális volt az idei év a villányi borászok szerint. A jég nem verte el a fürtöket, az eső akkor esett, amikor kellett, és a nap is akkor sütött, amikor kellett.

- 1965-ben kezdtem a szakmát, de ilyen évjárattal még nem találkoztam. Igaz, hogy az év közben hordott magával elég sok veszélyt, növényvédelemmel, agrotechnikával le kellett küzdeni és ezt sikeresen meg is tettük. Ez a szüreti időszak valami fantasztikus - jelentette ki a hírTV-nek Tiffán Ede.

A szüret nagyjából a felénél tart, a korai fajták, a portugieser, a kékfrankos és a Pinot Noir már tartályokban vannak. A Merlot és a Shirazt most szedik, október közepéig pedig a Cabernet Sauvignon és a Cabernet Franc is a pincékbe kerül.

- Úgy látom, hogy a késői fajták cukrosodása egy kicsit lelassult, azonban azt hiszem, hogy az érési folyamat ettől függetlenül intenzív és jó, csak maga a cukor gyűjtési folyamata lassúbb. Ez azonban nem baj, mert ezek nem lesznek túl magas alkoholtartalmú borok, viszont nagyon érett szőlőket tudunk szüretelni - mondta Bock József.

Villányban a hagyományos borlovagavatással kezdődött a vörösbor fesztivál, amelyre 30 ezer látogatót várnak a hétvégén. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket