Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Április 02. 11:36, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

A Lexus már több ízben is ízelítőt adott merőben új stílust és egyéniséget felmutató sporthibrid tanulmányából, azonban a japánok a New York-i Autószalon apropóján most bejelentették, hogy bizonyosan gyártószalagra kerül a látványos újdonság, így igazán finom falattal bővül hamarosan a japánok palettája.

Az LF-LC koncepció a szénszálas kompozitok széleskörű használatának köszönhetően nem csak módfelett merevnek, de a hibridek között még pehelysúlyúnak is bizonyulhat, s a benzin-elektromos hajtásláncról már azt is tudni lehet, hogy a rendszerteljesítmény bizonyosan eléri az 500 lóerőt.

Ami a formai megjelenést illeti, talán nem is érdemes hasztalanul méltató jelzők után kutatnunk, csupán annyit üzenhetünk a döntéshozóknak, hogy már ne sokat késlekedjenek a típus gyártószalagra bocsájtásával.
A finoman ívelő tetővonal, a szélvédő dőlési szöge, az izgalmas ívek mind-mind az agresszív és sportos egyéniséget erősítik, de a repertoárból például a panoráma üvegtető sem hiányozhat. A dinamizmus jegyében nagyteljesítményű fékberendezés bújik meg a stílusos, nagyméretű felnik mögött, amelyeken a Continental abroncsai feszülnek.Az utastér ugyan 2+2 személyes, ám a hangsúly nem is a praktikumra, mint inkább a prémium minőségű anyagok felhasználására és a tradicionális kézművesség ötvözetére helyeződik: a finoman ívelő formákat valódi bőr borítja, de a műszerfalról, illetve a kárpitokról nem hiányozhat a faberakás, illetve az alumínium betét sem, melyekkel méretes digitális kijelzők alkotnak éles kontrasztot.

Sajnos a hivatalos nyilatkozatok ezúttal is türelemre intenek, így a várható árcédula és a konkrét menetteljesítmények homályán túl a kereskedelmi forgalomban való debütálás pontos időpontja sem ismeretes.

Címkék: autó, Lexus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket