Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 24. 15:42, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Grazban helyezik el az Ausztriában gyalogló migránsokat

Grazban helyezik el az Ausztriában gyalogló migránsokat

Grazban, egy elhagyott bevásárló központban kialakított menekülttáborban helyezik el azokat a migránsokat, akik gyalog indulnak el Ausztria belseje felé a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőről

- tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Szombaton kora délután mintegy kétezer migráns tartózkodott a táborban, ahol csarnokokban, fedett helyen várhatják ki az emberek, hogy továbbutazzanak Németország felé.

A hatóságok konyhát és orvosi szobát alakítottak ki a területen, mobilvécéket és mosdókat is elhelyeztek.

Helyszíni információk szerint a menekültek gyorsan cserélődnek. Attól függően szállítják tovább őket a német határ felé, hogy mennyi hely ürül meg az ott kialakított befogadó központokban. Ezért van, akinek két napot kell várnia a továbbutazásra, ám van, aki két órával az érkezése után már újra buszra, vonatra szállhat.

Beérkezésekor minden menekült kap egy karszalagot egy számmal, ami egyben a "jegyét" is jelenti a grazi vasútállomásra induló buszokra, vagyis érkezési sorrendben indulhatnak tovább.

Ennek megfelelően türelmesen várják a menekültek, hogy sorra kerüljenek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Ehhez hozzájárul az is, hogy verőfényes napsütés és csaknem húszfokos meleg van Grazban.

Ugyanakkor a Graz felé vezető 67-es főúton még mindig sok, a szlovén határtól induló migráns gyalogolt szombat délután Ausztria belseje felé. Néhányan a határtól 17 kilométerre található Leibnitz vasútállomásán vártak Németország felé tartó vonatokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.