Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Folytatódnak az egyeztetések az egészségügyi ágazatban

Folytatódnak az egyeztetések az egészségügyi ágazatban

A héten tovább folytatódtak a sztrájktárgyalások az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik között

- tájékoztatta az Emmi pénteken az MTI-t. A tárgyaláson a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselője vett részt.

Az Emmi közleménye szerint a sztrájktárgyalás-sorozat legutóbbi fordulóján a tárgyalópartnerek átadták az államtitkárságnak a 2016 szeptemberében aláírt bérfejlesztésről szóló megállapodással kapcsolatos módosítási javaslatukat, hogy abban rögzítsék az egészségügyi dolgozók (2018 novemberéről januárra) előrehozott béremelését, valamint a mentődolgozók végrehajtott 10 százalékos béremelését.

A sztrájktárgyaló partnerek kezdeményezésére kitértek arra is, hogy a bérfejlesztést terjesszék ki az alapellátásban alkalmazottként dolgozó orvosokra, szakdolgozókra is - írta az Emmi, hozzátéve: ennek lehetőségeit az egészségügyi államtitkárság vizsgálja.

A sztrájktárgyaló partnerek jelezték továbbá: a védőnők garantált bérfejlesztéséről és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bérfejlesztéséről is folytatni kívánják az egyeztetéseket.

A tárgyalások ennek megfelelően tovább folytatódnak - olvasható az Emmi közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket