Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 14. 11:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentették a nőt, aki a vád szerint meg akarta öletni gyermekét

Felmentették a nőt, aki a vád szerint meg akarta öletni gyermekét

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentett a Tatabányai Törvényszék egy tatai nőt, aki a vád szerint apját kérte meg, hogy fojtsa meg gyermekét – közölte a törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-vel.

Sós Réka tájékoztatása szerint az emberölésre való felbujtással vádolt asszony édesapja 2012 óta cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll. Az asszony leitatta, majd a tatai Cseke-tó partján megpróbálta rávenni, hogy ölje meg a babakocsiban ülő gyermekét.

A férfi a gyermek nyakát körülbelül 40-50 másodpercen át, kis erővel, két ujjal szorítani kezdte, azonban amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, abbahagyta a fojtogatást. A nyomozás során a férfi elismerte mindezt, ezért őt a bíróság testi sértés miatt 10 hónap - 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

A bíróság szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy az édesanya meg akarta öletni gyermekét, és azt sem lehetett megállapítani, hogy erre apját akarta rábírni.

A Tatabányai Törvényszék az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentette a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól. Az ügyész megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezés iránt fellebbezett, azonban a fellebbezést a Győri Fellebbviteli Főügyészség visszavonta, ezzel az ítélet az édesanya esetében is jogerőssé vált.

Címkék: felbújtás, gyermek, tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket