Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Nem tesznek eleget az ombudsman kérésének, és hátrányosan megkülönböztetik az élettársi kapcsolatban élő gyerekeseket - ez a lényege annak a válasznak, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium küldött a Népszava kérdésére.

Szabó Máté ombudsman korábban azt kérte a minisztertől, kezdeményezze a családi pótlékról szóló törvény módosítását a nem házasságban élők gyerekeinek érdekében. A lap szerette volna megtudni, hogy jövőre emelik-e 2009-es szinten befagyasztott családi pótlékot és azt, hogy a korábbi terveknek megfelelőn életkor alapján valóban differenciálnák-e az összeget.

A törvényi szabályozás 'alkotmányossági szempontból nem kifogásolható, az éppen a házasság intézményének védelmét érvényre juttató, tudatos állami értékválasztást tükrözi' - ezt a választ küldte a lapnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az ombudsman ugyanis megállapította: sérti a gyermekek jogait és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy az élettársi kapcsolatban élő szülők kevesebb családi pótlékot kaphatnak, mint azok, akik összeházasodtak. Más állami támogatásoktól is elesnek azok a nagycsaládok, amelyekben a szülők nem kötöttek házasságot. A tárca válaszából kiderült, nem tesznek eleget az ombudsman kérésének.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket