Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 16. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás – egyre tudatosabb is

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás – egyre tudatosabb is

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

A bankkártyás csalásokkal kapcsolatban elmondta: a korábbinál ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a PIN-kódját, de ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége.

A szakrtő figyelmeztetett arra is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Gergely Péter hangsúlyozta azt is, hogy érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak 50 ezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz, ami kedvező az ügyfeleknek - hívta fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket