Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 12. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Börtönre ítéltek egy bombariadókkal fenyegetőző nőt Miskolcon

Börtönre ítéltek egy bombariadókkal fenyegetőző nőt Miskolcon

Két év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a miskolci járásbíróság azt a nőt, aki több bankfiókot bombarobbantással fenyegetett meg

- közölte Horváth Dóra bírósági szóvivő csütörtökön az ítélethirdetés után az MTI-vel.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tárgyaláson a vádlott rosszul lett, ezért kihívták a mentőket, majd a nő állapotának stabilizálását követően a bíróság kihirdette az ítéletet.

A bíróság a nőt nyolc rendbeli közveszéllyel fenyegetés büntette miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél.

Horváth Dóra ismertetése szerint a vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg velük budapesti bankfiókokban. A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón tett bejelentést, mondván, hogy az adott bankfiókban "bomba fog robbanni".

A bejelentések miatt a bankfiókokat kiürítették, a tűzszerészek megvizsgálták az épületeket, azonban robbanóanyagot egyik esetben sem találtak.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során megbánó magatartást tanúsított, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt büntetett előéletét, továbbá azt, hogy a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket