Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 09. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: Fotó: MTI/BvOP

Börtönben készülnek a karanténcédulák is

Börtönben készülnek a karanténcédulák is

A lépcsőházakba kerülő sárga karanténtájékoztatók, az ajtóra ragasztható piros karanténmatricák, továbbá az országon áthaladó forgalom tájékoztatására szolgáló úgynevezett tranzitszórólapok és

táblák is a váci fegyintézet nyomdájában készülnek- közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a váci börtönben működő Duna-Mix Kft.-ben dolgozó fogvatartottak készítik ezeket a termékeket. Eddig már csaknem egymillió példányban gyártották le ezeket a váci elítéltek.

A Váci Fegyház és Börtön fémtechnológiai üzemében munkáltatott fogvatartottak félezer oxigénpalack-tartó molnárkocsit is készítettek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára, továbbá nyomdaipari termékeket és rendvédelmi egyenruházati kiegészítőket is gyártanak ott.

A büntetés-végrehajtási szervezet ez idáig közel 2,3 millió sebészi és 30 ezer textil szájmaszkot gyártott le fogvatartotti munkáltatás igénybevételével.

Közölték, a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben továbbra sincs koronavírus-fertőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket