Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. December 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) - közölte a Design Terminál szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a "Design Városa" címet - tették hozzá.

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

"Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének" - idézték a közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest.

A Design Terminál a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készítette el a nyertes pályázatot - emelték ki, hozzátéve: Budapest olyan városok mellett lett a "Design Városa", mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

"Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként" - olvashatók a közleményben Böszörményi-Nagy Gergelynek, a Design Terminál vezetőjének szavai.

Címkék: budapest, kreatív, város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket