Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 29. 14:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón ismertette pártja elnök-frakcióvezetőjének levelét, amelyet Vona Gábor a házelnöknek címzett a házbizottság azonnali összehívását kérve.
A képviselő közölte: szerintük azzal, hogy Kövér László a Jobbik-frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.
A házelnök ezzel alapvető jogokat sértett - értékelte. Azt mondta, Kövér László kisebbrendűvé tette a Jobbik képviselőit a többi képviselőhöz képest azzal, hogy politikusaik szakértőit kizárta. Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - mutatott rá.
Közölte azt is: pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, emellett a rendőrséghez is fordult az ügyben. Azt azonban nem tervezik, hogy például a strasbourgi emberi jogi bíróságtól kérjenek jogorvoslatot, a Jobbik szerint ugyanis az ország sorsát és "még az ehhez hasonló, égbekiáltó dolgokat is" helyben kell megoldani. "Nem szeretünk külföldi hatalmakhoz fordulni az ország belső dolgaival kapcsolatban" – közölte.
A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.

Címkék: belföld, jobbik, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket