Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 01. 14:06, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A hőségriadó miatt nem lesz kamionstop a hétvégén

A hőségriadó miatt nem lesz kamionstop a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a július-augusztusi rend szerint már szombaton 15 órától életbe lépett volna,

a kamionstopot az országos tisztifőorvos által újabb négy nappal meghosszabbított hőségriasztás miatt, a jogszabályi lehetőséggel élve a teljes hétvégére felfüggesztik - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A kamionstop az általános szabályok szerint júliusban és augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a korlátozást a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is. A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja.

Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat. A magyar járművezetők hazatérhetnek, a tranzitforgalom áthaladhat Magyarországon akár a kevésbé forgalmas szombat éjszakai órákban is - hívta fel a figyelmet közleményében a tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket