Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 29. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

303 felett az euró

303 felett az euró

Jelentős forintgyengülés bontakozott ki a devizapiacon. Az euróval szemben 303 fölé, a svájci frank ellenében 248-249 közé, míg a dollárt tekintve 214 forintig gyengült a hazai fizetőeszköz.

Közben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselőnek adott írásbeli válaszában közölte, 300-as euró mellett jelentősen romolhat a költségvetési egyenleg.

Az államháztartás egyenlege mintegy 100 milliárd forinttal romolhat, ha teljesül a legpesszimistább forgatókönyv, a 300 forintos euró árfolyam – ezt írta egy képviselői kérdésre adott válaszában a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György szerint a vártnál rosszabb forintárfolyam valószínűségét megjósolni felelőtlenség lenne, mindez a nemzetközi válság lefutásának függvényét képezi.

A nemzetgazdasági miniszter megjegyezi azt is, hogy a magasabb infláció ugyanakkor több államháztartási bevételt, a fogyasztási típusú adók növekedését is eredményezné. A fenti kockázatokat azonban bőven ellensúlyozza szerinte a jövő évi költségvetésbe beépített Országvédelmi Alap és kamatkockázati tartalék.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket