Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Június 08. 19:31, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A Somogyország kincse elismerést kapta a balatonboglári Gömbkilátó

 A Somogyország kincse elismerést kapta a balatonboglári Gömbkilátó

Somogyország kincse lett a balatonboglári Gömbkilátó.

Az "Örökségünk Somogyország kincse" elismerést szombaton Balatonbogláron adták át az összesen mintegy 750 millió forintos, az állam és az unió által finanszírozott turisztikai fejlesztések átadásával egybekötött ünnepségen.

A megye elismerését a városnak és a kilátó üzemeltetőjének Gelencsér Attila (Fidesz), a Somogy megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő adta át. Beszédében megemlítette, hogy a balatoni város másfél milliárd forintos adósságállományából 800 millió forintot vállalt át az állam.
Mészáros Miklós (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy több éves turisztikai fejlesztésekből az utolsó ütemek valósultak meg a nyárra, ami a városnak tulajdonképpen nem került semmibe, hiszen az 50 és 85 százalékos támogatottságú projektek kötvénykibocsátással előteremtett önerejét átvállalta az állam.
A projekt részeként már tavaly átadtak egy interaktív múzeumként működő, felújított emlékhajót, továbbá turisztikai piaca, rendezvénysátra, szabadtéri színpada lett a városnak, felújítottak egy kápolnát, valamint a Gömbkilátót. A Balaton egyik jelképének számító Gömbkilátó a település ipartörténeti emléke és turisztikai látványossága, amelyet a felújítása előtt négy évig zárva volt.

Szombaton felavatták a mintegy 750 millió forintos "Családbarát örökségvédelem - komplex turisztikai vonzerőfejlesztés" utolsó ütemeként elkészült Boglári Buborék nevű élményfürdőt és vizes játszóparkot, a megújult sétányokkal, sportpályákkal együtt. Az ünnepsorozat részeként este átadnak egy kaland- és szabadidőparkot, és Balatonboglár mindenkit meghív vacsorára, valamint az utcabálra.

(MTI hír)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.